Aerosolii naturali

Avem parte de 2 categorii de aerosoli : naturali si artificiali.

Aerosolii naturali sunt cei intalniti la mare, la munte si in salinele naturale.

La mare se regasesc in spuma valurilor ce se sparg, si sunt antrenati de curentii de aer, iar cei de munte se regasesc in stratul de apa sau polen pe care se depune o substanta ce elibereaza ozon in contactul cu oxigenul.

Se recomanda ca pentru a beneficia de aerosolii naturali marini sa fie facute plimbari aproape de unde sparg valurile, de preferat digurile si falezele, timp de minim jumatate de ora, de preferat ca si ore intre 7 si 10, si seara dupa orele 18:00 si puteti face acest lucru daca mergeti in vacanta de vara la mare. In fiecare dimineata, o scurta plimbare, sau daca locuiti la mare cu atat mai bine ca puteti face si mai des de atat, dar este foarte important sa stiti ca nu doar locuind intr-un oras la mare beneficiati de aerosoli ci daca faceti acele plimbari la locurile potrivite si la orele indicate.

Din pacate, inhalam aerosoli nocivi precum fumul de tigara, emisiile fabricilor si a uzinelor, gazele de la esapamente, de aici si atatea probleme cu afectiunile respiratorii.

Aerosolii marini se regasesc pe tot timpul anului, insa trebuie tinut cont de temperatura de afara si de vantul puternic.

De asemenea, pentru bebelusi sunt foarte buni aerosolii marini, insa trebuie sa fie imbracati mai bine pentru ca dimineata la ora 7 este racoare, sa nu se iasa daca e vant puternic, iar iarna de preferat orele pranzului cand este si soarele iesit si atunci se beneficiaza si de caldura soarelui, prin ajutorul lui la inchiderea fontanelei, si fixarea calciului in oase si de ce sa nu recunoastem de starea de bine care ti-o da soarele atunci cand e frig afara si te mangaie cu razele lui.

Aerosolii marini sunt cei mai buni, si in plus beneficiezi de ceea ce ne ofera noua apa si anume continutul de iod, brom, magneziu, calciu, deci un adevarat tratament de stimulare a sistemului imunitar si curatare a cailor respiratorii prin inhalarea lor atat nazal cat si pe gura.

Aerosolii salini sunt de asemenea foarte importanti si benefici pentru sanatatea noastra si a familiei noastre, tot prin cure de cateva zile pe an, la un anumit interval orar, ajuta la fluidizarea mucusului, deci la expectorarea naturala si usurarea respiratiei.

Este mult mai usor de accesat si ajuns la o salina decat la mare, aerul este foarte curat avand in vedere ca este la subteran, temperatura este constanta, la fel si umiditatea, iar tara noastra se bucura de multe astfel saline.