Alergiile


Ce este o alergie?
Nu exista o definitie anume a alergiei intrucat aceasta variaza la fiecare om in parte. Ea, este de fapt o reactie exagerata a organismului in contact cu un factor strain (si anume alergenii).
Avem cateva categorii de alergii, si anume:

  • alergii de contact: cu sampon, produse chimice sau insecticide;
  •  alergii alimentare: alimentele responsabile sunt crustaceele, ouale, lactatele, fructe uscate si medicamente precum antibioticele;
  • alergiile respiratorii: dintre alergeni pe primul loc sunt acarienii ( cei care traiesc in saltele si praf), parul de caine sau de pisica! – si alergiile sezoniere despre care vom dezbate putin mai mult in acest articol.

Anotimpul in care apar alergiile este insasi frumoasa primavara!

Tocmai atunci cand ne bucuram de verde, de florile care infrumusetea natura, pot aparea si alergiile, iar polenul este principalul vinovat in aparitia lor.

Simptomele alergiilor de primavara-vara includ tusea, nasul infundat, stranuturi dese, ochii rosii si senzatia de sufocare.

Cum tratam alergiile?
Din pacate ele nu se trateaza, mai ales daca sunt pe fond ereditar, insa se pot ameliora simptomele prin decongestionarea nasului copilului, scoaterea afara din casa cat mai rar si aproape deloc dimineata , deoarece atunci este cea mai mare concentratie de polen din timpul zilei, aerisirea camerelor cand copilul nu este prezent, spalarea lui in fiecare seara pe corp si schimbarea micutului de haine zilnic si scuturarea bine a lenjeriei de pat.
Poti instala un purificator de aer si poti face o vizita la un medic care sa administreze un antihistaminic si de preferinta nu luat din farmacii pentru ca asa ati primit recomandarea pe internet sau la vecini pentru ca acestea trebuiesc luate pe o anumita perioada deoarece altfel organismul se obisnuieste cu ele si nu isi mai fac efectul, iar un medic cunoscandu-i istoricul celui mic va sti cel mai bine ce sa va recomande!

Cum faci diferenta intre o alergie sau raceala?

Raceala dureaza pana la  sapte zile, in schimb o alergie poate dura mult mai mult! Raceala se manifesta prin secretii nazale apoase la inceput si apoi de culoare galbui verzuie, in schimb la alergie este apoasa si transparenta mereu! In cazul unei raceli poti face si febra, in schimb la o alergie de primvara nu!

Deci, trebuie avut grija la momentul in care pornesc aceste simptome pentru a intelege daca este vorba despre o raceala sau alergie si durata lor iarasi este importanta de observat!

O alergie de care nu ai grija poate duce la complicatii precum infectii ale sinusirilor si urechilor, tulburari de somn si se poate ajunge chiar la astm! Asadar, nu sta pe ganduri si daca banuiesti cat de putin ca simptomele copilului tau sunt cauzate de o  alergie, mergi la doctor, si chiar daca te-ai inselat , macar esti sigura de un lucru si sti cum poti ajuta copilul sa treaca usor peste acele momente!

Ca orice mama, e normal sa te ingrijorezi pana la panica, insa, este foarte important ca deciziile pe care le iei sa fie cele mai bune pentru copilul tau, sa uiti de grija ta si sa capeti putere pentru el!