Baita

Baita nu trebuie sa dureze mult!

Plina de emotii,o sa crezi ca e cel mai dificil lucru pe care trebuie sa-l faci, insa in timp ai sa te obisnuiesti si ai sa-ti dai seama ca intareste legatura dintre tine si bebe.

In baie sau in locul care il alegi pentru a-i face baita, trebuie sa fie mai cald pentru ca mergi cu el dezbracat si sa nu-i fie frig!

Pregateste apa si foloseste un termometru daca nu esti sigura ca apa are temperatura corecta, si cand il pui in cadita, atinge apa cu piciorusele lui si usor iei in pumn apa ca sa se obisnuiasca!

Vorbeste cu el, chiar daca in mintea ta se deruleaza tot ce trebuie sa faci si teama de a nu uita ceva.

Uita de telefon, interfon sau orice altceva care te-ar distrage de la acest moment frumos cu bebelusul tau.

Nu uita ca nu trebuie sa-l lasi singur nici macar o secunda, sa ai grija ca nivelul apei din cadita sa nu treaca de buric pana se vindeca si cade pentru ca nu e voie sa stea in apa,si sa-i faci baita inainte de ultima masa de seara.

Daca nu esti una din mamicile norocoase ca bebelusului tau sa-i placa la baita, atunci nu insista si lasa sa treaca 2-3 zile si incearca apoi din nou, insa nu te baza numai ca poate de data aceasta o sa-i placa, fii si tu mult mai relaxata, pentru ca el te simte si tu ii poti transmite calmitatea ta.

Nu trebuie sa te simti vinovata daca intr-o seara nu-l speli, sau il speli putin in chiuveta!!!

Intotdeauna inainte de baita trebuie sa ai pregatit:

  • Panza pentru a-l pune pe bebe direct din apa, si nu direct in prosop pentru ca in panza se imbiba apa foarte bine si apoi il muti in prosop si nu sta ud atunci cand il dai cu crema, si-l imbraci
  • Un prosop
  • Crema de corp
  • Solutie dezinfectata cutanata (sau alcool sanitar de 70 grade) pentru buric, depinde ce iti va recomanda medicul sa folosesti
  • Comprese sterile pentru aplicat solutia sau alcoolul sanitar si pentru sters la ochisori cu ser fiziologic (fiecare ochisor sters cu compresa separata)
  • Intr-o seringa ser fiziologic pentru a-i curata nasul
  • Vigantol (vitamina D3)
  • Pijamaua(manusile, sacul de dormit, soseste etc.)

 

Dupa ce ii stergi bine cutele sa nu raman umed, il dai cu crema si ii faci masaj, pune-i pijamaluta,ii dai vigantolul,inchizi lumina si-l pui sa manance si-l pui la somn!

Daca se trezeste noaptea, nici mami si nici tati nu vorbesc cu el, daca plange I’ll linistesti in soapta,nu aprinzi lumina, deoarece lumina de la veioza iti ajunge sa-l vezi bine!

 

Baita va deveni ca un fel de ritual seara, si ii va forma un program frumos si normal care il va respecta toata viata.