Curatarea cuptorului si a frigiderului

Dat fiind faptul ca se apropie Sarbatorile Pascale, toata lumea incepe sa se pregateasca prin curatenie generala in casa si avand in vedere ca a sosit primavara, chiar si afara in gradina!

Insa, parca din toata casa, cel mai minutios loc pentru curatenie este bucataria! Unde exista multe rafturi, sertare, alimente, usi, chiuveta, cuptor, frigider, congelator, aragaz , care sunt folosite cel mai des in fiecare zi, se murdaresc cel mai usor si toate au nevoie de o curatire atenta!

Cum Supermamicile mele sunt si gospodine desavarsite, vin in ajutorul lor cu cateva ponturi pentru curatarea cuptorului si a frigiderului fara solutii toxice.

Cuptorul, desi folosit des, nu este spalat la fel de des ca si aragazul! Se fac depuneri de grasime, se ard, se innegresc, cateodata prind si miros urat!
Dintre zecile de produse chimice care exista pe piata pentru curatarea cuptorului, nu va recomand niciunul, deoarece cea mai eficienta si non toxica solutie pentru curatarea lui este banalul bicarbonatul de sodiu!
Bicarbonatul in combinatie cu apa, otet si lamaie va ajuta sa aveti un cuptor curat si sa nu simtiti miros de toxic si sa gatiti apoi linistita in el!

Acum sa trecem la treaba!
Deschideti cuptorul si inlaturati din el gratarele si tava pe care le veti spala separat!
Pregatiti o pasta mai lichida din bicarbonat de sodiu, apa si otet cat sa va ajunga sa intindeti in tot cuptorul, apoi cu ajutorul unui burete imbibati in solutie si tapetati storcand usor buretele!
Bagati in cuptor castronul cu pasta ramasa si cu cateva felii de lamai stoarse peste, inchideti usa si porniti-l la o temperatura de 100 grade C pentru 40 minute!
Cand timpul s-a scurs trebuie stearsa solutia cu un burete, iar daca tot a mai ramas se repeta procedura, aici depinde foarte mult de cat de incarcat era cuptorul.

Frigiderul
El este mult mai des curatat ca si cuptorul, insa si despre el trebuie sa aflati ca se curata foarte bine cu minunatul bicarbonat de sodiu!
Asadar, scoateti rafturile din frigider pentru a le spala cu mai multa usurinta in chiuveta, dizolvati 2 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa si curatati interiorul frigiderului. Apoi stergeti cu o carpa umeda si este gata!

Pentru a elimina mirosurile neplacute, nu trebuie sa cumparati absorbanti speciali. Puteti plasa cateva produse alimentare precum feliile de lamaie si acestea vor face o treaba remarcabila.

Spor la treaba!