Diversificarea

Diversificarea este introducerea alimentelor solide in alimentatia copilului. Ea se recomanda a se incepe la varsta de 6 luni, insa exista cazuri in care medicul pediatru recomanda a se incepe dupa 4 luni.

Cu totii suntem diferiti, si sa fii sigura ca si copilul tau are stilul sau propriu inca de pe acum.

Exista mai multe metode de a incepe diversificarea si in mod normal dupa o vizita la medicul pediatru ti se va sugera sa incepi in functie de dezvoltarea copilului tau.

 

Folosim sare?

Nu puneti sare in mancarea micutului, legumele isi trag din pamant sarea necesara, deci ele contin deja sare, un surplus adaugat de tine cu motivatia ca nu are gust ii va face rau sanatatii lui.

Suntem avertizati atat de des la televizor, radio, reviste sa nu folosim sarea in exces, si iti sugerez ca pentru bebelusul tau sa nu o folosesti deloc. El nu poate face diferenta ca noi ca are sau nu gust intrucat e prima oara cand mananca.

De asemenea, daca vezi ca refuza sa manance, nu forta, ai rabdare si incearca peste cateva zile.

 

Cum stii ca s-a saturat?

Dupa ce i-ai dat micutului cateva linguri din mancare, trebuie sa-i dai completare lapte pentru ca nu stii daca s-a saturat, iar ca sa-ti dai seama cand s-a saturat e atunci cand refuza sa mai bea laptic. Nu insista dupa masa cu un biberon sau cu pusul la san daca vezi ca nu vrea sau consideri ca este suficient cat a mancat, pana la urma stomacelul lui este mic iar mai tarziu poti duce la alte probleme precum hiperfagia (cresterea cantitatii de mancare ingerata).

Odata cu diversificarea incepi sa-i dai si alte lichide precum apa sau ceaiul neindulcit.

Diversificarea dureaza, trebuie sa ai rabdare pentru ca este o etapa foarte importanta in viata bebelusului tau si cum incepi acum asa o sa fie mereu.

Fii increzatoare ca vei reusi, si daca nu vei avea succes de la prima masa, zambeste si acorda-i timp bebelusului tau sa se obisnuiasca, nu este un lucru usor nici pentru el, ca niciun inceput de altfel.