Hranirea cu biberonul

Daca esti hotarata sau din nefercire nu poti sa alaptezi natural, nu iti fa probleme, laptele praf contine exact ce are nevoie micutul tau, iar tu si asa poti crea o legatura fantastica cu el prin faptul ca il hranesti si ii oferi iubire.

Consulta neonatologul sau medicul pediatru al copilului pentru a stabili ce fel de lapte praf este potrivit pentru bebelusul tau si pregateste cateva biberoane (de preferat din sticla de sticla), tetine corespunzatoare varstei, o perie pentru a le spala cu detergent special si un sterilizator pentru a le putea steriliza.

Chiar daca acum ti se par multe lucruri de facut, de fapt este foarte usor deodata ce te vei obisnui.

Este foarte important ca inainte de a hrani bebelusul sa fii curata pe maini, sticlutele/ tetinele sa fie spalate si sterilizate. Trebuie sa ai mare atentie la masurarea mai intai a cantitatii de apa (de preferat apa plata sau apa speciala pentru copii), apoi adaugarea masurilor de lapte praf precum este scris pe ambalaj si agitarea bine, astfel incat sa nu ramana “cocoloase”.

Schimba bebelusul de scutec, gaseste o pozitie buna, verifica temperatura laptelui pe antebrat si hraneste-ti bebelusul cu dragoste, rabdare si placere. Aceste momente sunt unice, iar legatura dintre voi se intareste.

 

Cum iti dai seama ca s-a saturat?

Exista varianta in care copilul scoate singur tetina din gurita, deci este satul sau in cazul in care laptele din biberon se termina si el continua sa suga cu putere si atunci inseamna ca mai are nevoie sa manance.

Dupa hranirea lui, il pui in pozitie verticala si astepti sa eructeze. Unii bebelusi o fac imediat, la altii trebuie sa ai rabdare si sa ii bati usor pe spate.

Este foarte important sa scoata aerul pentru ca asa il fereste si de colici si ii creeaza o stare de bine.

Bebelusul tau va avea o perioada in care va regurgita foarte mult sau va voma, dar nu te ingrijora pentru ca sunt manifestatii normale la un nou nascut.

Acest reflux gastroesofagian nu necesita tratament cu medicamente, ca sa fi linistita, sugerez sa adaugi ca intrebare pentru medicul pediatru.