Paste cu Busuioc

 

Pastele sunt agreate de marea majoritate a copiilor, ele nu necesita mult timp de preparare si pot fi insotite de orice sos depinde si de preferinta fiecarui copil in parte.

Astazi am sa va vorbesc despre un sos cu busuioc, un sos care daca il cumperi facut de-a gata din magazine contine foarte multi conservanti.

Sa-I dam drumul la treaba!
Ingredientele de care ai nevoie:

  • Paste ( integrale de preferinta, deoarece restul de paste cu continut de ou, sare, faina alba nu au niciun nutrient)
  • Frunze de busuioc (cam o mana plina frunze)
  • Usturoi (1 catel mic)
  • Sare
  • Parmezan (3 linguri de parmezan ras)
  • Ulei de masline

 

In timp ce punem apa la fiert pentru fierberea pastelor, pregatim sosul intr-un castron de plastic.

Adaugam frunzele de busuioc spalate si sterse, usturoiul, putin ulei de masline si amestecam cu ajutorul unui blender. Mai adaugam si parmezanul si completam cu ulei de masline pana devine o pasta fina.

Adaugam putina sare si sosul este gata.

Lasam pastele sa fiarba atat cat este scris pe amabalajul lor, deoarece ele sunt mult mai sanatoase fierte cum spun italieni “al dente”, adica inca putin tari. De ce?

Pastele contin amidon, iar prin fierberea lor “al dente” incetineste descarcarea rapida a amidonului in organism si in acest fel colonul este protejat.

 

Apoi adaugam sosul peste pastele scurse de apa si putem rade parmezan deasupra, dupa preferinta celui mic.

Este o reteta atat pentru copii cat si pentru noi, oamenii mari.

Aceasta reteta are un succes la fel de bun, daca inlocuiesti busuiocul cu spanac si pastrezi restul de ingrediente.

Pofta mare.