Polenul

Ne pregatim, supermamici, pentru ajutarea dezvoltarii armonioase a copiilor nostrii, de aceea scriu acest articol despre polen , dar despre polenul crud, pentru ca exista si cel uscat in comert care are substantele distruse!

Si ma intreb de unde sa incep in a va descrie calitatile si beneficiile lui !
Incep prin a va spune ca el este cel mai complet aliment, care nu produce alergii, ba din contra el le poate reduce daca vorbim de polenul recoltat de albine si nu cel purtat de vant!
Cand spun aliment complet, ma refer la faptul ca el contine absolut toate mineralele prezente in organismul nostru ( fier, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, zinc etc) si majoritatea vitaminelor necesare,precum vitamina A, D, E, K, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, P, ce lipsesc din alimentele supraprocesate, si mai mult, reprezinta o sursa buna de proteine vegetale!
Este un excelent antioxidant, detoxifiant, revitalizant, reface flora intestinala, te face mai voios si intareste sistemul imunitar al copiilor si nu numai!
Orientati-va sa cumparati polen din zone nepoluate, in stare cruda, apoi sa il congelati imediat dupa recoltare si pastrat acolo!
Se recomanda copiilor dupa varsta de un anisor, respectand regula de 3 zile a introducerii unui aliment nou si sub indrumarea medicului pediatru!
Pentru copii cantitatea suficienta este de o lingurita maxim doua de polen dimineata pe stomacul gol, iar la adulti 2-3 lingurite, evident tot pe stomacul gol! Insa cel mai bine este ca in primele zile de administrare sa nu fie luat direct pe stomacul gol, pentru ca exista ca si reactii adverse durerile stomacale, asadar pana dam timp stomacului sa se obisnuiasca macar 5-7 zile sa fie luat dupa micul dejun, si de preferat fara sa fie combinat cu lichide! Insa, daca cel mic nu il poate lua necombinat, atunci puteti incerca fie combinatii cu lactate ( iaurt,kefir, sana) sau cu sucuri proaspat stoarse, apa cu lamaie, insa trebuie tinut cont ca aceasta metoda este mai putin eficienta!
Albinele duc o munca grea si de echipa pentru a putea beneficia de acest extraordinar polen, iar ele cum nu ies afara la temperaturi sub 10grade Celsius, atunci trebuie sa ne reamintim ca deodata cu venirea caldurii Aprilie-Mai, putem gasi polen crud si putem incepe cura pentru intarirea organismului copiilor nostrii!
Ceea ce ne ofera natura este cel mai bun pentru organismul nostru, asadar trebuie sa ne bucuram de ea si beneficiile ei!