Prima zi de gradinita

Prima zi de gradinita…o zi plina de emotii atat pentru parinte cat si pentru copil!

O Zi in care dai drumul copilului pentru a-si crea independenta, in care isi va forma personalitatea si spiritul de impartasire si competenta in acelasi loc si timp!
Ziua din care va pasi pe propriile picioare si va elibera nevoile sale fara indrumarea parintelui si nu in spatiul bine stiut de acasa!
Puiul tau iese din cuib, si nu stii de fapt care din voi isi face mai multe ganduri !
Tu, om mare, stii dinaintea lui cand va incepe gradinita, asa ca tu si datorita tie, copilul tau va fi pregatit pentru asta!
Vorbeste-i din timp despre gradi, despre cate jucarii si activitati va avea acolo, povesteste i cu vorbe bune despre doamnele care vor fi acolo chiar daca nu le stii nici tu si nu le vei numi, dar el trebuie sa stie ca ele vor avea grija de el! Nu folosi niciodata ca amenintare dusul la gradinita, astfel va percepe acel loc ca un loc urat si unde poate fi lasat fara ca mama sau tata sa mai vina dupa el!
Asigura-l de multe multe ori ca il vei lua de acolo, el nu percepe timpul ca si minute ore, da- i indice ca il vei lua dupa ce mananca de pranz, sau inainte sau dupa ce se trezeste, depinde pentru care program vei opta!
Arata-i ce pui in ghiozdan si explica-i de ce! Repeta-i toate lucrurile acestea zilnic, pentru ca asta inseamna pregatirea copilului tau!
Tu mai bine decat oricine stii daca e nevoie sa ramai cateva minute cu el in clasa, sau e mai bine sa pleci imediat! Lasa-te la nivelul lui si da-i un pupic si o imbratisare calda si incurajeaza-l!
Gradinita este un loc in care iti lasi copilul cu incredere, dar nu si fara riscuri! Riscuri de a se imbolnavi, sau lovi! Insa astea se pot intampla si acasa si pe strada de mana cu tine! Dar este si locul unde se dezvolta ca om intelectual si fizic! Unde va invata ce este competenta, independenta si munca in echipa!
Dupa ce il iei de la gradinita asigura te ca ii dai toata atentia de care are mevoie! I-ai lipsit atatea ore si ar fi pacat sa nu ii pui un milion de intrebari si sa il asculti cum iti povesteste ce i a placut sau nu!
Fa un ritual ca imediat dupa ce il iei de la gradinita sa aveti cateva minute bune de conversatie asupra ce s a intamplat acolo! Lauda l si incurajeaza-l pentru ca a doua zi tot acolo va merge!
E frumos sa iti vezi copilul cum isi da drumul in zbor, in zbor spre viata lui care vrem sau nu sa credem va deveni doar a lui!
De aceea trebuie sa ne bucuram de fiecare minut petrecut cu copiii nostrii, sa-i iubim si sa ii protejam, sa le cream o minte, un suflet si un trup puternic si bun pentru propria lui viata!