Sistemul imunitar

Sistemul imunitar este armata interioara a organismului nostru. Ea are scopul de a ne apara impotriva invadatorilor straini.

Prietenii sistemului imunitar sunt : alimentatia sanatoasa si corecta, odihna, aerul, lumina soarelui, apa, exercitiul fizic si starea de bine care vine dintr-o inima de om vesel precum trebuie sa o avem toti.

Daca formam un echilibru intre cele enumerate mai sus atunci ne putem ajuta copii sa aibe un sistem imunitar puternic.

Gradul de poluare a crescut considerabil si au aparut o multime de virusi care pun in pericol sanatatea copiilor, dar si a noastra.

Tocmai de aceea, este foarte important ca tot timpul sa fim curati (corp, haine, maini inainte de a manca etc.), insa dupa cum spuneam mai sus sa ne formam un echilibru pentru ca una e sa ai mainile curate inainte sa mananci, sa stergi periodic jucariile, sau creioanele cu care copilul se joaca  si alta e sa sari imediat cu servetelul antibacterian sa-l stergi pe maini in parc sau imediat cum se murdareste putin.

Deci, copilul tau are nevoie de libertate si nu de grija dusa la extreme, pentru ca ei cresc si atunci cand vor intra in colectivitate la gradinita vor raci si vor fi expusi la boli si multi virusi si cu cat este protejat la extrem cu atat va raci mai repede si des si va fi si mai sensibil.

Pentru a contribui la formarea unui sistem imunitar bun pentru copilul tau dar si pentru tine trebuie sa creezi o legatura stransa cu “prietenii” mentionati la inceputul articolului si trebuie tinut cont de o multime de reguli pe care le vei descoperi in urmatoarele articole.

Aceasta legatura trebuie creata si intre tine ca parinte si apoi pentru copilul tau. Este foarte important ca tu sa duci o viata echilibrata si sanatoasa din toate punctele de vedere (alimentatie, sport, odihna etc.) pentru ca atunci copilul are un exemplu real tocmai de la cel pe care il urmareste zilnic, adica parintele lui, si pe care il copiaza.

Deci, arunca-ti armele si fii pregatita sa incepi si tu o noua viata pentru ca si copilul tau sa te urmeze.