Soarele si Vitamina D

Soarele face parte din viata noastra!

Cum se spune ca, fara el Pamantul ar ingheta, este totodata si cea mai importanta sursa de energie! Prin expunerea la el “ia nastere” vitamina D, se vindeca ranile , se regleaza problemele tenului si de ce nu, primim o stare de bine.

Astazi vom vorbi despre soare si  beneficiul lui adus noua prin producerea de vitamina D3. Haideti sa vedem mai intai la ce este buna aceasta Vitamina  !

Vitamina D3 este o solutie uleioasa care este indicata copiilor pentru inchiderea fontanelei si bineinteles pentru prevenirea rahitismului.

Rahitismul este o afectiune specifica celor mici, care se datoreaza unui deficit de vitamina D  calciu si impiedica procesul de cresterea si dezvoltare normala a oaselor. Insuficienta de vitamina D si a unor minerale esentiale, duce la pierderea din rezistenta naturala a oaselor, ele devin fragile si se pot rupe usor.

Copiii au nevoie de vitamina D3 din cauza lipsei soarelui, mai ales iarna. Ea se gaseste in mod natural in putine alimente, precum pestele, ouale, carnea , si in alimente precum lapte, faina sau margarina care sunt artificial imbogatite cu aceasta vitamina.

Vitamina D3 se regenereaza prin expunerea la soare,  si cel mai mult de pe timpul verii, bineinteles cu protectia solara adecvata si la interval de ore corect,iar  in anotimpurile mai reci si mai exact in toate lunile cu “r” se administreaza vitamina D3.

Intrebati neonatologul sau medicul pediatru al copilului daca trebuie sa-i dati vitamina D3 (vigantol), pentru ca exista si contraindicatii. Iar daca,  nu ati intrebat neonatologul atunci asteptati vizita medicului pediatru la cele 10 zile de viata ale micutului si intrebati-l pe el daca este necesar sa fie administrat sau nu.

Cand nu e bun soarele?

Aceasta este deja o lectie bine stiuta de voi , Supermamici, si anume ca nu aveti voie in timpul verii sa iesiti afara la plimbare, sau parc sau la plaja cu copilul la orele pranzului, si e bine sa faci un program de vara pentru copilul tau pentru a evita iesirea la acele ore interzise.

Pe toata perioada verii, de fiecare data cand iesi cu bebelusul sau copilul afara aplica o crema cu factor de protectie mare, fie ca este dimineata sau dupa amiaza, fie ca il pui la umbra sau merge in masina, deoarece razele ultraviolete trec prin hainute, umbrele sau prin sticla,  iar ei au o piele foarte sensibila de care trebuie sa avem grija!

Nu uitati totodata sa aibe mereu capul acoperit de o sapca, batic si bineinteles sa fie hidratat mereu , de preferinta cu apa si nu sucuri.

Lasati razele soarelui sa va mangaie exact cand trebuie si cat trebuie pentru a beneficia de ceea ce ne ofera si incarcati-va de energia buna care ne-o transmite.