Umidificatorul si rolul lui in camera copilului

Cele mai multe idei despre umiditate sunt gresite.

Umiditatea optima intr-o camera, mai ales in sezonul rece, este foarte importanta, deoarece uscasiunea aerului are o multime de consecinte precum afectarea organismului in mod deosebit la copii prin disconfortul in respiratie, piele uscata, inclusiv uscarea plantelor si chiar si a mobilei.

Cum se produce aerul uscat?

Aerul uscat este urmare a scaderii temperaturii in anotimpul rece, deoarece atunci incalzim casa si nivelul de umiditate scade si el, aerul rece neputand retine nivelul de umiditate ridicat precum se intampla de exemplu vara.

In perioada verii cand camera nu se incalzeste atunci nu este necesara umidificarea aerului din camera, dar iarna de cele mai multe ori da, pentru ca uscaciunea din camera afecteaza mucoasele respiratorii, ingreuneaza respiratia copilului si reduce astfel rezistenta la infectii.

Medicii recomanda umidificarea aerului in camera copilului mai ales atunci cand este racit.

Aerul uscat este cunoscut pentru gradul de sensibilitate la infectii, si asta nu face decat sa afecteze ce are omul mai de pret si anume sanatatea.

Pentru a putea crea un aer corespunzator in camera copilului atunci trebuie facuta o investitie intr-un umidificator, deoarece vechile metode de umezeala precum un vas de apa pe calorifer sau plantele de casa sau un prosop tinut umed in camera nu-si au précis efectul.

Ce este un umidificator?

Umidificatorul este un aparat dotat cu un sistem de vapori reci si fini, care pozitionat corect si reglat in functie de dimensiunea camerei ofera necesarul de confort prin mentinerea umiditatii, ajutandu-ne astfel sa respiram bine pe timpul noptii, sa traim mai sanatos si sa ne ferim de boli.

Depinde de bugetul fiecaruia ce model isi alege, insa la oricare dintre ele trebuie cel putin o data pe saptamana sa curatati rezervorul de apa, pentru a se preveni dezvoltarea bacteriilor in rezervor si raspandirea lor in camera si de preferat ar fi sa aibe un termostat care se opreste singur atunci cand apa este la temperatura potrivita si prin acest termostat cu siguranta nu se va intampla nici procesul de supraumidificare a camerei.

De asemenea, trebuie avut grija unde il pui pentru ca sa nu-l loveasca din greseala copilul, sau rasturna si cel mai rau de atat se poate opari cu apa din el.

Decat o investitie la medicul pediatru cu tratamente care sunt costisitoare si slabesc si sistemul imunitar, mai bine o investitie pe termen lung, intr-un umidificator care ajuta la crearea unui mediu propice pentru copilul tau.